E-книга: Прирачник за поставување цели за деца

ден616

Водичот за поставување цели за деца е совршена алатка за подучување на децата со кој на разигран и разбирлив начин ќе научат:

  • што се цели и зошто се важни,
  • како целите функционираат,
  • како да ги дефинираат желбите и какви желби познаваме,
  • како да сфатиме што сакаме,
  • како да одредиме, што најмногу би сакале да постигнеме,
  • како жебата да ја претвори во цел,
  • што е визуелизација и како функционира,
  • како да ги остварат своите цели!

 

Прирачникот е исклучително срдечен и содржи конкретни вежби, кои ќе ги научат вашите деца како да ги дефинираат и исполнат своите цели.

Дизајнот на прирачникот е осмислел така што, децата максимално ќе уживаат! Осмислен е како забавник, со слики, со чија што помош ќе можат лесно да се идентификуваат.

Категорија